Események
Nincs aktuális esemény.
Practing
1996-ban az EU Phare programjának támogatásával indult el a PRACTING gyakorlatorientált mérnökképzési program a Széchenyi István Egyetemen. A szakmai felkészítésben az AUDI Hungaria Motor Kft., az GM Powertrain Hungary Kft. (illetve jogelődje) és a Rába Rt. mellett a hazai gép- és járműipari szakma, valamint a közlekedési vállalatok több mint 70 meghatározó cége vesz részt.
A cél az iparban gyakorlati jártassággal, piacképes felkészültséggel rendelkező mérnökök képzése, és új technikai, technológiai ismeretek integrálása az oktatásba. A féléves ipari szemeszter a gépészmérnök jelöltek mellett más mérnöki, valamint a gazdálkodási szakok hallgatói által is elnyerhető. A PRACTING programban eddig közel 1100 hallgató vett részt, tíz százalékuk külföldi gyakorlaton szerzett munkatapasztalatot.
Az együttműködés egyre erősebb: az egyetem szerepet vállal a „practingos” cégek munkatársainak továbbképzésében, és szakemberei részt vesznek a vállalatok, illetve az egyetemi kutató- és tudásközpont közös K+F tevékenységében. A rendszeres, és folyamatos monitoring alapján folyó átképzések, továbbképzések, az ezen keresztül megvalósított – az ipar és oktatás közötti interaktív kapcsolat eredményeként kialakított – új képzési, oktatásfejlesztési programok biztosítják a Széchenyi István Egyetem régióban betöltött központi szerepét.
Erre a koncepcióra építkezve valósult meg az egyetem modern, „szolgáltató” kutatóbázisa, történt meg a piaci igényekre, kölcsönös fejlesztési lehetőségekre reagáló eszközbeszerzések jelentős része.
Önálló hallgatói kezdeményezésként, évente kerül megrendezésre a Gépészmérnök Hallgatók Országos Konferenciája. Az ország valamennyi gépészmérnök-képző intézményéből Győrbe érkező hallgatók a háromnapos konferencián ötletbörze keretében, majd prezentáció útján keresnek és találnak megoldást a feladatkiíró cégek problémáira. A vegyes összeállítású csapatok problémamegoldása már vezetett konkrét ipari technológia-fejlesztéshez is, ami egyértelműen jelzi a tudásbázis jelenlegi potenciálját, és ezen a területen erősödő hallgatói motivációt.

További információ:
Karrier és Öregdiák Iroda (+36 96 613-683; http://karrier.szeportal.hu; )
Practing Iroda (+36 96 503-492; )